Co nezapomenout, když jedete se psem na hory?

Chystáte se na hory a svého psa samozřejmě berete s sebou? Mrkněte na náš seznam věcí, bez kterých se neobejdete:

1. Krém na tlapky

Slouží jako ochrana před solí, kamínky a pomáhá tlumit nepříznivý vliv studeného povrchu. Napomáhá hojení poraněných tlapek.

2. Reflexní prvky a světýlka

Díky reflexním prvkům a nejrůznějším světýlkům a LED obojkům uvidíte psa na velkou vzdálenost.

Nezapomeňte si pro sebe vzít i čelovku. Určitě ji oceníte, kdybyste náhodou museli pejska hledat.

3. Psí známka / adresář

Rozhodně to doceníte, kdybyste pejska ztratili. Platí to i pro čipované psy, protože ne vždy je rychle dostupný někdo se čtečkou čipu a bohužel i v dnešní době ne každý nálezce o této možnosti ví. Čip samozřejmě nezapomeňte zapsat do registru.

4. Obleček

 Na horách nepodceňujte prochladnutí a to i u psů, kteří jsou zvyklí na pobyt venku. Přece jen pořád neběhají a prochladnou velmi rychle. 
Obleček by měl být hlavně funkční, odolný proti větru, vlhkosti, krýt velké klouby (ramena, kyčle) a mít límec na krk (srolovatelný je ideální).
Pokud pes běhá v hlubokém sněhu, je vhodné mu pořídit vestu se zesílenou částí na hrudníku, aby si hrudník neodřel o sníh.

5. Botičky

Botičkami myslíme jednoduché látkové návleky se zapínáním na suchý zip. Jemný materiál je důležitý, aby pes neztratil kontakt s terénem a aby mohl normálně chodit. 
Nošením botiček předejdete pořezání tlapek od sněhu.

6. Osuška

Až zalezete do chaty a necháte plískanici za dveřmi, tak nezapomeňte Vašeho psa pořádně osušit. Rychleji se prohřeje a zregeneruje. Ručník si můžete vzít i na výlet, kde Vám např. při posezení u svařáku v restauraci udělá dobrou službu. Podobně funguje i župan.

7. Energie

Vy si možná sbalíte tatranku, ale nezapomněli jste na "energeťák" pro Vašeho psa? Nejlépe fungují škvarky nebo sádlo. Kromě doplnění energie, které v mrazivém dni pes vydává mnohem více, tak fungují jako báječný pamlsek. A můžete posvačit spolu:-)

Tak a můžete vyrazit. Nezapomínejte na bezpečnost Vašeho pejska a nenechte ho volně pobíhat mezi lyžaři.

Přejeme hezkou společnou zimní dovolenou.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.