Malování na kamínky

Určitě jste zaznamenali trend malování na kamínky. 

Na kamínky vášnivě malují všichni, od těch nejmenších, až po pokročilé malíře. Jednak sobě (i svým dětem) ukrátíte dlouhou chvíli a jednak si užijete spoustu zábavy na čerstvém vzduchu, až budete kamínky umisťovat nebo hledat výtvory jiných malířů.

Toto nadšení se šíří především prostřednictvím Facebooku, kde najdete několik "kamínkových" skupin, ve kterých jsou desítky tisíc členů. V zásadě jde o to namalovat kamínek podle svého vkusu, na spodní stranu napsat svoje PSČ, a # facebookové skupiny, do které patříte a pak už jen kamínek umístit na nějaké dobře přístupné a viditelné místo a vypustit svůj kamínek do světa. Nálezce pak kamínek zveřejňuje v rámci FB skupiny spolu s daným PSČ. Vy tak můžete sledovat, jak Váš kamínek cestuje po světě.
Navíc se objevují různé tématické výzvy, takže se nudit určitě nebudete.

A co tedy ke svému novému koníčku potřebujete?

  • Kamínky. Ty jsou prostě základ;-) Velký výběr najdete zde. Máme černé, zářivě bílé i míchané, v různých velikostech i tvarech.
  • Barvy - prostě něco, čím na kamínky budete malovat.
    • Nám se osvědčily hlavně akrylové fixy, které nakupujeme u nás v Nymburce ve Výtvarných hobby potřebách na Palackého ulici. Vždycky nám tam dobře poradí. Jestli se do Nymburka nedostanete, mrkněte na jejich eshop. Najdete tam jak akrylové fixy, které máme vyzkoušené, tak i oblíbené Decor peny, kterými můžete malovat téměř na cokoliv.
    • Na malování krásných tečkovaných mandal se Vám určitě bude hodit tečkovač.
    • Zručnější můžou použít kombinaci klasických akrylových barev a štětců.
    • A nezapomeňte celé Vaše dílo na závěr přelakovat bezbarvým akrylovým lakem, aby zůstalo dlouho tak krásné, jako když jste ho namalovali.

Každá hra má svá pravidla, takže Vás prosíme o jejich dodržování. Detaily najdete v jednotlivých facebookových skupinách, ale zejména klademe důraz na to, aby na kamínkách nebylo nic, co by se mohlo poškodit nebo odlepit a znečistit tak přírodu (např. nalepovací očička, která sice vypadají hezky, ale často se odlepují, nebo rozbíjejí).

Přejeme Vám hodně zábavy!

kamínky 1

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.